0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Long Lashes Szemalátét kisokos

A műszempilla építés alapelvei közé tartozik az, hogy professzionális munkát kizárólagos profi anyagokkal és eszközökkel érhetsz el. A termékek és preferenciák folyamatos változása miatt azonban könnyű elveszi az egyes termék kategóriák útvesztőjében. Így van ez a szemalátétekkel kapcsolatban is. Ha szeretnél eligazodni a szemalátétek világában, akkor tarts velünk és ismerd meg az egyes típusok előnyeit és megfelelő használatukat.

Long Lashes Szemalátét kisokos

A megfelelő szemalátét kiválasztása és annak helyes használata nagyban hozzájárul az igényes és esztétikus végeredmény eléréséhez. A szemalátét biztosítja az alsó szempillák elszeparálását, egységes hátteret nyújt az építéshez és megfelelő alátámasztást ad az izoláló csipeszednek. Ugyanakkor egy igen érzékeny területről beszélünk tehát nem mindegy, hogy milyen anyagból készült szemalátétet használunk. Az érzékeny szemkörnyéket könnyen irritálhatják a magas hatóanyag tartalmú szemalátétek. A rosszul megválasztott vagy rosszul felhelyezett szemalátét nem csak gyulladásokat, kellemetlen érzetet okoz, hanem helytelen izoláláshoz, összetapadásokhoz és illesztési problémákhoz vezet.

Ismerd meg a Long Lashes professzionális szemalátét választékát és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb típusokat!

Hydrogéles szemalátétek:

A hydrogéles szemalátétek olyan egyszer használatos szemalátétek, amelyek természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Géles bevonatuknak és ergonomikus kialakításuknak köszönhetően a legtöbb szemformához illeszkednek és stabilan képesek akár extra ragasztószalag használat nélkül is letapasztani az alsó szempillákat.  Az érzékeny szemkörnyékkel érintkező felület megakadályozza a bőr folyadékveszteségét, sőt folyamatosan hidratálja azt a géles rétegbe zárt kollagénnek köszönhetően. Külső rétegük szöszmentes anyagból készül így elkerülhető az alátét szöszösödése az építés alatt. A Long Lashes kínálatában közepes vastagságú és vékony (Slim) hydrogéles szemalátétek is megtalálhatók. A Slim szemalátétek előnye, hogy az extrémebb szemformákhoz is könnyen illeszthetőek úgy, hogy nem nyomják fel a felső szempillasort.

Magas hatóanyag tartalmú szemalátétek:

A magas hatóanyag tartalmú, egyszer használatos szemalátétek is géles réteggel vannak ellátva. Ezek a szemalátétek arra hivatottak, hogy a szempilla építés közben ’benyomják’ a hatóanyagot a szemkörnyék bőrébe. Nagy előnyük, hogy intenzív ránctalanító, feszesítő, nyugtató és hidratáló hatással rendelkeznek. Használatukkal a szempilla építés során nem csak a szempillák de a szemkörnyék is megszépül, egyfajta extra szolgáltatásként. Hátrányuk, hogy vastagabbak hagyományos hydrogéles társaiknál, nem minden szemformához illeszthetőek és a magas hatóanyag tartalom egyes vendégeknél irritációt okozhat. A Long Lashes Q10-es szemalátétet kifejezetten szempillaépítéshez fejlesztettük ki, amely ergonomikus kialakításának köszönhetően többféleképpen illeszthető a legtöbb szemformához. Q10 tartalmának köszönhetően megfiatalítja az érzékeny szemkörnyék bőrét.

Habtapaszok:

A habtapaszok használata az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált, ami nem meglepő, hiszen azok formája egy olló segítségével teljes mértékben személyre szabható. A habtapaszok orvosi minőségű, elasztikus, rugalmas anyagból készülnek, így nem okoznak irritációt. Használatukkal tökéletes tapadás érhető el és a könny elvezetésére is képesek. A Long Lashes kínálatában a hagyományos 2,5cm szélességű microfoam habtapasz mellett megtalálható a kizárólag nekünk gyártott 5cm széles slim microfoam habtapasz. Magyarországon kizárólag mi rendelkezünk ezzel a típusú habtapasszal, amely 5cm szélességének köszönhetően gazdaságosabb felhasználást biztosít hagyományos 2,5cm széles társától. Vékonyabb, mint a hagyományos habtapasz ezért nem nyomja fel a szempillákat.

Többször használatos szemalátétek:

A többször használatos szemalátétek szilikonból készülnek, és nem tartalmaznak bőrt irritáló anyagokat, használatuk így érzékeny szemű vendégeknél is ajánlott. Mindenképp a leggazdaságosabb szemalátét típus, hiszen megfelelő tisztítás és fertőtlenítés alkalmazása mellett akár 100 alkalommal is felhelyezhető. Öntapadós, csúszás-mentes bevonattal rendelkezik, nagyon puha, az egyik legkényelmesebb viseletet biztosítja azonban az összes szemalátét közül ez a legvastagabb. Nem minden szemformához lehet használni anélkül, hogy felnyomná a felső pillasort. A Long Lashes szilikon szemalátétet annak minden előnyével és hátrányával ajánljuk alkalmazni de minimum kipróbálni minden szakember számára.

Japán lélegző szalagok:

A japán lélegző szalagok használata az elmúlt néhány évben vált elterjedtté a szempilla stylistok körében. A légáteresztő, természetes ragasztó anyagot tartalmazó szalagok akár önmagukban is használhatók szemalátétként, hiszen nem okoznak irritációt és a könnyet is elvezeti. Egymásra tapasztva sem lesz vastag így nem nyomja fel a felső szempillasort. Alkalmas ezen kívül bizonyos speciális ragasztószalag technikák kivitelezéséhez is, amelyeket leginkább a szemhéjon alkalmazunk.

Ragasztószalagok:

A ragasztószalagok kiegészítő lehetőségként szolgának azokban az esetekben, amikor nem lehetséges 100%-ban elszeparálni az alsó pillasort a felsőtől. A szemalátétekre ragasztva stabilizálják annak pozícióját és a teljes szeparációnak köszönhetően, használatukkal megelőzhetjük az alsó pillasorral történő összetapadásokat.

A szemalátétet megfelelő felhelyezése is kulcsfontosságú, hiszen a rosszul felhelyezett szemalátét nem csak gyulladásokat és kellemetlen érzetet okoz, hanem helytelen izoláláshoz, összetapadásokhoz és illesztési problémákhoz vezet.  Az alábbi check-list segítségével az applikáció előtt meggyőződhetsz arról, hogy mindent jól csináltál-e.

Check-list a szemalátétek felhelyezésehez:

  • Győződj meg róla, hogy a szemalátét nem ér bele a vendég szemébe sem nyitott sem csukott szemes állapotban
  • Győződj meg róla, hogy minden alsó szempillát elszeparáltál, akár extra ragasztószalag segítségével
  • Győződj meg róla, hogy a szemalátétek nem nyomják fel a felső szempillasort
  • Győződj meg róla, hogy a szemalátétek stabilan tartják-e a pozíciójukat
  • Mielőtt megkezdenéd az építést kérdezd meg a vendéged, hogy kényelmes-e neki az alátét
  • Érzékeny szemű vendégeknél ne használj magas hatóanyag tartalmú szemalátétet, hiszen az irritációt okozhat

Ha további kérdésed adódik vagy kedvet kaptál ahhoz, hogy megismerd a Long Lashes szemalátéteket és a gyakorlatban is fejleszd a tudásod, jelentkezz kezdő, haladó vagy továbbképző tanfolyamaink egyikére, ahol oktatóink segítségével elsajátíthatod a szempilla építés rejtelmeit.

Tovább a Long Lashes szempilla építő tanfolyamokhoz
Tovább a Long Lashes továbbképző workshopokhoz:

Logo