0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Henna szemöldökfestés - Kérdezz-felelek

  • 2022. december 15.

Érdekel a henna szemöldökfestékek világa? Most választ kaphatsz minden kérdésedre és magabiztosan alkalmazhatod ezt az innovatív szemöldökfestési eljárást, amellyel egyedi színeket kreálhatsz és a hagyományos festékekkel szemben tartósabb végeredményt érhetsz el!

Henna szemöldökfestés - Kérdezz-felelek

Szemöldökformázás és festés – az egyik legnépszerűbb kozmetikai eljárás

A szemöldök az egyik legmeghatározóbb terület az arcon. Órákat is képesek vagyunk a tükör előtt tölteni, hogy tökéletes színűre, egyforma formájúra és vastagságúra kreáljuk őket. Sok nő számára ez azonban naponta túl sok időt és energiát vesz igénybe. Tehát a vágy, hogy tökéletes szemöldökkel ébredjünk, már régóta mozgatja a szépségipart. Szerencsére manapság számtalan népszerű szemöldökformázással kapcsolatos termék és szolgáltatás közül választhatunk. A tartós szemöldöktetoválási eljárások mellett a szemöldökszedés és festés, szemöldöklaminálás és a henna szemöldökfestési technikák számítanak a legelterjedtebbnek.

 

Mi az a henna szemöldök?

A henna szemöldök a szemöldökfestés egyik formája, ami igen hatékonyan használható a szemöldökszőrzet és az alatti bőr megfestésére. Az eljárással szupertartós és természetes, púderes, sminkelt hatású szemöldököket varázsolhatunk. A színek kombinálhatóak egymással így maximálisan személyre szabott, gyönyörűen pigmentált szőke, barna és vörös árnyalatok érhetők el.

 

Kinek ajánlott a henna szemöldökfestés?

Mindenkinek, aki nem elégedett a szemöldöke színével, formájával és vastagságával azonban nem szeretne sminktetoválást és alapvetően egy természetes alternatívát szeretne választani a szemöldökök megfestésére. Azoknak is ajánljuk, akik egyedi hajszínnel rendelkeznek illetve a hagyományos szemöldök festékekre érzékenyek.

 

Milyen összetétellel rendelkeznek a henna szemöldökfestékek?

A henna szemöldökfestékek fő hatóanyaga a henna (Lawsonia inermis), amely a mirtuszvirágúak rendjébe és a füzényfélék családjába tartozó növényfaj. Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos. 2-6 méter magasra nő meg. A növényben található festő hatású anyagot (lawsone) a bőr és haj megszínezésére használják már több ezer éve. Tradicionálisan hindu esküvők előtt használják a menyasszony kezeinek és lábainak díszítésére, azonban az egyik legnépszerűbb és legtartósabb szemöldökfestési eljárásokhoz is eredményesen alkalmazható.

A henna festékek előnye, hogy a természetes összetételnek köszönhetően, sokkal kisebb eséllyel váltanak ki allergiás reakciókat a hagyományos festékekkel szemben. A Long Lashes Wonder Brow henna szemöldökfestékek alapja 100%-ban természetes indiai henna kivonat, azaz lawsone. Festékeink ammónia és ólommentesek, vegán és állatkísérlet-mentesek.

 

Milyen színek találhatóak a henna szemöldökfestékek között?

A hagyományos szemöldökfestékekkel ellentétben a henna szemöldökfestékek tekintetében gyakorlatilag a hajfestékekhez hasonló, egyedi árnyalatokat érhetünk el. Ezen kívül mindamellett, hogy a színválaszték nagyobb, a színek keverhetők egymással ezáltal szinte végtelen számú színvariációt hozhatunk létre. A festésünk egyedi, teljesen személyre szabott és a természetes hatásnak köszönhetően a vendégek körében népszerű, sminkelt hatású, púderes szemöldökök készíthetők.

A Long Lashes Wonder Brow henna szemöldökfestékek között megtalálhatóak hideg és meleg árnyalatok egyaránt. A szürke keverőszínünk használatával pedig a meleg színek hamvasíthatók és elmélyíthetők.

 

Mennyire tartós a henna szemöldökfestés?

A henna szemöldökfestés a legtartósabb szemöldökfestési eljárás! Megfelelő előkészítés, kivitelezés és helyes utóápolás mellett bőrön 2 hét, míg a szőrszálakon 6 hét tartósság érhető el. Fontos megemlíteni azonban, hogy tartósságot negatívan befolyásoló tényezők lehetnek például: nagyon zsíros vagy túl száraz bőr és extrém hámlasztó hatású kezelések/termékek használata.

 

Hogy néz ki a henna szemöldökfestés folyamata?

A henna szemöldökfestés sokkal több előkészületet igényel a hagyományos szemöldökfestési eljárásokkal szemben. A szemöldök területének alapos tisztítása és radírozása után kezdhető csak meg a folyamat. A szemöldökök precíz megtervezése és körberajzolása után, speciális technikával visszük fel a kikevert festéket a szemöldökre. A henna szemöldökfesték kikeverésénél elengedhetetlen a Wonder Brow aktivátor folyadék használata illetve a megfelelő állag elérése. A henna szemöldökfesték állaga akkor jó, ha nem túl sűrű és nem túl folyós. Felvitelkor az előírt hatóidő után finom mozdulatokkal töröljük le a festéket nedves vattával.

Hogyan lehet fenntartani a henna szemöldök festés tartósságát?

A tartósságot rendkívüli módon növeli a helyes előkészítés mellett az alábbi utóápolási lépések betartása:

·         A kezelést követő 48 órában tilos peelingezni, és olajos lemosókat használni a kezelt területen

·         A kezelést követő 24 órában ne érje víz a kezelt területet. Kerülendő továbbá a szauna, napozás, úszás erős hő/gőzhatás.

·         Ne dörzsölje, nyomkodja a kezelt területet

48 óra letelte után napi 1x otthoni ápolásra is ajánlott a Wonder Brow tápláló szemöldök olaj használata, amely dúsítja a ritkább szemöldököket.

Mennyire gazdaságos a henna szemöldökfestés?

A Long Lashes Wonder Brow henna szemöldökfestékek 4g-os kiszerelésben kaphatóak, amik körülbelül 40 vendégre elegendő festéket tartalmaznak tehát a felhasználása nagyon gazdaságos.

  

Szeretnéd elsajátítani a henna szemöldökfestés technikáját?

Megismerkednél a legtrendibb szemöldöktervezési eljárásokkal?

 

Jelentkezz a Long Lashes Wonder Brow szemöldök stylist képzésünkre!

Logo