0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

ALLERGIA VAGY IRRITÁCIÓ- MIT TEGYEK? 1.RÉSZ

  • 2020. július 13.

Az épített szempillasor sok hölgy számára könnyíti meg a mindennapi készülődést.

Előnyeit hosszan taglalhatnánk, mégis előfordulhat, hogy mindez rémálommá válik, ha a vendégünknél a szempillaépítést követő 24-48 órában allergiás reakció lép fel.

ALLERGIA VAGY IRRITÁCIÓ- MIT TEGYEK? 1.RÉSZ


Először is tegyük rendbe, mi az allergia. Az allergia, immunrendszerünk túlzott válasz reakciója egy adott allergénnel szemben. Fontos megkülönböztetnünk az irritációt az allergiás tünetektől. A legfőbb különbség, hogy az irritációs tünetek sokkal enyhébbek, mint az allergiás tünetek. Az allergiás tünetek életveszélyesek lehetnek, így azok azonnali kezelést igényelnek!


Mik lehetnek a leggyakoribb allergének a szempillaépítés során?

Természetesen a műszempilla ragasztóban található főbb összetevők, mint a cianoakrilát illetve a fekete színt adó carbon black pigment is lehet allergén! Megállapíthatjuk tehát, hogy az átlátszó ragasztók kevésbé allergizálnak. A műszempilla ragasztón kívül előfordulhat, hogy a különböző hatóanyagokat tartalmazó szemalátétekre lesz allergiás a vendégünk. Ezen kívül bármi, amivel érintkeznek a szempillák tehát a szempilla sampon, primer vagy más elő illetve utóápoló termék mind-mind okozhat allergiát. Ezek a termékek mind szigorú egészségügyi vizsgálatokon mennek keresztül, míg vendégünk pilláihoz érnek azonban fontos tudni, hogy gyakorlatilag bármikor bármi okozhat allergiás reakciót a testünkben. Ha vendégünk a szempillaépítést követő 24-48 órában piros, hámló, ödémás szemhéjra, erős viszkető, égő érzésre panaszkodik, gondoskodjunk róla, hogy azonnal leoldjuk a műszempillákat és küldjük el szemészetre, ahol valószínűleg szteroid tartalmú kenőcsöt fognak felírni neki.


Előfordulhat, hogy vendégünk szeme pirossá válik a szempillaépítés után, ami még nem feltétlenül allergiás reakció viszont enyhe fájdalommal is járhat. Mi okozhatja ezt? Leggyakrabban a rosszul felhelyezett szemalátét illetve az okozhatja, ha a vendégünknek nem záródik teljesen a szeme. Nagyon figyeljünk arra, hogy ne ragasszuk túl közel a szemhez a szemalátétet. Mindig kérdezzük meg vendégünket, hogy kényelmesnek érzi-e az alátétet. Ha nem, akkor nagy valószínűséggel fog fájó, piros szemeket tapasztalni a szempillaépítés utáni néhány napban. Akár egy minimális rés is marad a szempillaépítés alatt, a ragasztó kötési folyamata során keletkezett gőz gyakorlatilag megmarja a szaruhártyát. Ne okozzunk ilyen kellemetlenséget vendégünknek!

Tippek:

  • Ellenőrizzük szempilla tükörrel az esetleges réseket
  • Szakszerűen és körültekintően helyezzük fel a szemalátétet
  • Ne használjunk túl sok ragasztót
  • Redukáld 0-ra a ragasztód kipárolgását a Long Lashes Superbonderrel
 

 

Logo