0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

A legjobb műszempilla ragasztót keresed? Segítünk a választásban!

  • 2021. június 04.

A legjobb műszempilla ragasztó kiválasztása kulcsfontosságú lépés minden szempilla építő számára. A munkához illő szempilla ragasztó támogatja az építési sebességet, nem okoz irritációt és végül, de nem utolsó sorban tartóssá varázsolja az épített pilla sort. Az eltérő körülmények miatt nincsen kizárólag egyetlen ragasztó, ami mindenkinek beválik, azonban most megtudhatod, milyen szempontok alapján tudod kiválasztani a számodra legjobb műszempilla ragasztót.

A legjobb műszempilla ragasztót keresed? Segítünk a választásban!

A következő szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy a munkádhoz legjobb műszempilla ragasztót ki tudd választani

Építési sebesség

Kezdőként valószínűleg még lassabb kötési idejű ragasztóra lesz szükséged, hiszen eleinte több időt vehet igénybe a szempillák izolálása és illesztése. Elengedő gyakorlás után a szempilla építés folyamata egyre gyorsabban fog menni így lehet szükséged egyre gyorsabb és gyorsabb ragasztóra. Gyakorlott szempilla stylistok számára már szupergyors, 0,5-1mp alatt kötő ragasztókat ajánlunk, melyekkel gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni.  Fontos, hogy a sebességedhez megfelelő ragasztót válassz, hiszen ha túl gyors ragasztót választasz, akkor a ragasztó még az illesztés előtt meg fog kötni, amivel nem tudsz tartós eredményt elérni. Ha túl lassú ragasztót választasz az összetapadásokhoz és izolációs hibákhoz vezethet, ami roncsolja a természetes pillaállományt és szintén nem hoz tartós eredményt. A Long Lashes szempilla ragasztók között megtalálhatóak a lassabb és gyorsabb ragasztók is, hogy biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

  • Tovább>> a lassú kötési idejű ragasztókhoz:
  • Tovább>>  a gyors kötési idejű ragasztókhoz:

Építési technika, építési sorrend

Lassú kötési idejű szempilla ragasztókat leginkább 1D klasszikus technika applikálásához javasoljuk. A duplázott illetve volume technikával készített szempilla szetteknél a megnövelt szálmennyiség miatt precízebben és gyorsabban kell dolgozni, amelyhez egy sokkal gyorsabb kötési idejű szempilla ragasztó dukál.  

Az építési sorrend tekintetében elmondható, hogy az általunk leghatékonyabbnak vélt építési sorrend a következő: szempilla kiizolálása-tincs/tincsek felvétele a ragasztócsíkról-ragasztóba mártás-illesztés. Természetesen embere válogatja, ki hogyan szereti építeni a szempillákat, azonban mi úgy gondoljuk, hogy sokkal célszerűbb még a szempilla ragasztóba mártás előtt kiizolálni a kívánt szempilla szálat, hiszen egyes esetekben az izolálás tovább tarthat az átlagosnál, így a ragasztóba mártás után értékes másodperceket veszíthetünk. Ahhoz, hogy a szempilla sor minden zugában maximális tartósságot érjünk el, ugyanolyan ütemben kell dolgoznunk a szempilla sor minden részénél. Általában a külső és belső szemzug lehet a mumus. Ezeknél a területeknél fokozottan érdemes ügyelni a helyes szempilla építési sorrendre.

A helységed hőmérséklete és páratartalma

A legjobb műszempilla ragasztó kiválasztásához elengedhetetlen tisztában lenni a helységed hőmérsékletével és páratartalmával, ugyanis ez a két tényező jelentősed befolyásolja a szempilla ragasztó tulajdonságait és hatékonyságát. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a hőmérséklet és a páratartalom, annál gyorsabban köt meg a szempilla ragasztó. Alacsony hőmérséklet és alacsony páratartalom mellett a szempilla ragasztó kötési ideje lelassul. A legtöbb szempilla ragasztó szobahőmérséklet és 40-60%-os páratartalom mellett tud a legbiztosabb kötést kialakítani tehát, ilyen feltételek mellett készíthetsz tartós szetteket. 

A helységed hőmérsékletét és páratartalmát befolyásolhatod olyan eszközökkel, mint a párásító illetve párátlanító vagy légkondicionáló készülék, attól függően, hogy milyen eredményt szeretnél elérni. Minden Long Lashes szempilla ragasztó leírásában megtalálod, hogy az adott ragasztó milyen körülmények mellett tud a leghatékonyabban működni illetve a Long Lashes hő-és páratartalom mérő segítségével mindig naprakész lehetsz a helységed hő-és páratartalmával kapcsolatban. Ez az eszköz minden szempilla építő számára alapdarabként kell, hogy jelen legyen, hiszen a megfelelő ragasztóhasználathoz elengedhetetlen ezeknek az információknak a nyomon követése.

Kipárolgás

A szempilla hosszabbítás mára már egy egész iparággá nőtte ki magát, aminek következtében nagyon sok olyan szakember végez kizárólag szempilla építő tevékenységet. Ez azt jelenti, hogy a szempilla stylistok, napi 6-8-10 vagy akár több órán keresztül is folyamatosan ki vannak téve a ragasztó gőzének káros hatásainak. Bizonyos esetekben telítődhetnek a szervezetben a szempilla ragasztó allergénjei, ami allergiához vezet. Nem csak a szakemberek, hanem az allergénekre érzékenyebb vendégek is ki vannak téve a ragasztő gőzének káros hatásainak. Nagyon fontos tehát, hogy egyrészt válasszunk alacsony kipárolgású ragasztót, másrészt pedig tegyünk meg mindent az allergia kialakulásának megelőzése érdekében. A prevenció óriási fontossággal bír ebben a témakörben, hiszen a kialakult allergián már kevés esély van segíteni. 

Az allergiás reakciók kialakulásának esélyét a Long Lashes speciális termékeivel csökkentheted. A Long Lashes ragasztógőz semlegesítő zselé például megköti a levegőben az illékony ragasztó gőzt, így csökkentve az irritációt. A Long Lashes Superbonder segítségével pedig, azonnal megkötheted a szempilla ragasztót a szempilla építés után. Vendéged, így nincs kitéve még napokig a ragasztó teljes megszáradása következtében keletkező ragasztó gőzöknek. Javasoljuk részecskeszűrős maszk használatát is amennyiszer csak lehet.

Ragasztó tárolás, használat

A szempilla ragasztók minősége felbontás után folyamatosan csökkent, körülbelül egy hónap után pedig teljesen használhatatlanná válik. Nagyon fontos tehát, hogy ez idő alatt megfelelő körülményeket biztosítsunk a ragasztónk számára, megelőzve az idő előtti beszáradást.

Nem elég tehát kiválasztani és megvásárolni a megfelelő szempilla ragasztót, hiszen ha nem tároljuk és használjuk megfelelően, akkor kedvenc ragasztónknak nagyon hamar elkezdhet romlani a minősége. 

A következő tippjeink segítenek abban, hogy megőrizd a szempilla ragasztód minőségét a használati idő alatt vagy akár meg is hosszabbíts annak élettartamát, amely koránt sem lehetetlen próbálkozás.

1.tipp

Ragasztódat tárold felbontás előtt és után száraz, hűvös, fénytől védett helyen. Erre a legmegfelelőbb választás a Long Lashes Vákuumos ragasztótartó, hiszen ez a dobozka légmentesen lezárja a ragasztódat, védi a fénytől és biztosítja az egyenletes páratartalmat. Egyszerre akár 3 db ragasztó t is elhelyezhetsz benne.

2.tipp

Tarts tisztán a ragasztód csőrét. Minden egyes kicseppentéskor töröld tisztára a ragasztód csőrét és zárd vissza jól a kupakot. Fontos, hogy ne pamutból készült anyagot használj erre a célra. A Long Lashes szálmentes ragasztócsőr törlője nem lép reakcióba a ragasztóval, nem tömíti el a ragasztó csőrét, segítségével tökéletesen tisztán tudod tartani a ragasztódat.

3.tipp

A szempilla ragasztók általánosságban 40-50%-os páratartalom mellett tudják a legtartósabb kötést kialakítani. Fontos tehát biztosítani a megfelelő páratartalmat a helységben, ahol dolgozol. Ehhez érdemes beszerezned egy páratartalom mérőt, és ha szükséges párásító vagy párátlanító készüléket.

4.tipp

Szempilla hosszabbítás közben cseréld sűrűn a ragasztódat. Ha észreveszed, hogy a kicseppentett ragasztó nyúlóssá, sűrűbbé válik akkor eljött az újra cseppentés ideje. Ezzel az egyszerű tippel, megnövelheted szettjeid tartósságát így vendégeid elégedetten térnek vissza hozzád.

5.tipp

Minden professzionális szempilla ragasztó felbontás után kb. 1 hónappal elveszíti a minőségét. Ezért eleinte célszerűbb kisebb kiszerelést választanod. Ha a ragasztód nyúlóssá és túl sűrűvé válik, az épített szempillák nem lesznek tartósak. Ügyelj tehát arra, hogy megfelelő állagú ragasztóval dolgozz.

Logo